Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller mitt löfte

Annons

Kommentar till Anna Knapp Maxwell, 30/5:

Det blir dåligt med demokrati i fullmäktige om vi inte kan då och då ta upp det ämne som enligt många undersökningar är det viktigaste för väljarna, nämligen sjukvården.

Gränsen mellan landstinget och kommunen är inte statisk utan kan till stor del förändras genom förhandlingar. Räcker inte detta utrymme finns möjlighet att vända sig till regeringen med en dispensansökan, vilket flera kommuner som velat ta över nerläggningshotade lasarett gjort.

Mitt agerande i Ludvikas fullmäktige beror till mycket stor del på den odemokratiska treprocentsspärren som berövade mina väljare det mandat i landstingsfullmäktige som jag annars hade fått. Om Anna Knapp Maxwell är trött på mig så hoppas jag nu på ett kraftfullt agerande från hennes sida för att få bort denna spärr!

Vi är varken det första eller sista sjukvårdsparti i Sverige som av denna anledning får föra sina väljares talan i kommunfullmäktige i stället för i landstingsfullmäktige. Jag har lovat mina väljare att så länge jag finns till, verka för att Ludvika lasarett blir ett äkta akutsjukhus igen och det löftet kommer jag att hålla.

LILLY GRANBERG

Mer läsning

Annons