Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hallen ska bli klar i tid"

Annons

Mora IK ville från början rädda kvar så mycket av den gamla restaurangen som möjligt, men för att spara tid revs alltihop ner på en gång, berättar Karis.

En bottenplatta har, med hjälp av ett specialistföretag, gjutits vid entrédelen av hallen. Nu ska också väggen, som ska bära den nya sittplatsläktaren innanför entrén, gjutas.

Ingången till ishallen blir på andra våningen. På bottenvåningen kommer köket att vara, tillsammans med viss försäljning och förråd. På utsidan mot parkeringen blir det en restaurang med plats för omkring 200 personer och en servering på andra våningen för omkring 110 gäster.

De nya läktarna görs av limträ som läggs på stålbalkar och blir helt täta, Det kommer alltså inte att bli något skräp som ramlar ner under läktaren. Stolar ska sedan skruvas fast i läktaren när den kommit på plats.

På baksidan av hallen har schaktmassor grävts ur vallen för att få plats med ismaskinen bakom ståplatsläktaren som ska byggas längs bortre kortsidan. Vallen kommer att grävas ur ytterligare längre fram för att göra plats för tillbyggnaden åt det hållet.

Kjell Karis berättar att arbetarna har möten varje vecka för att stämma av vad som har gjorts och vad som ska göras.

- Vi måste samarbeta om vi ska klara det här. Visst har vi stött på lite problem längs resans gång, men dem har vi löst efterhand.

- Det svåraste nu är att få materialleveranserna att fungera. Löser vi den biten ska det här gå bra. Jobbet i sig är inte svårt, det är tidspressen från den sena starten, som gör det lite svårt.

Presshytten, där bland annat radiokommentatorerna suttit, har också rivits för att säkerställa att alla på läktaren kan se hela planen. Med de nya lösningarna blir det bättre för alla, enligt Karis, som tycker arbetet så här långt gått över förväntan.

Siktet är inställt på att allt ska vara klart i tid.

- Vecka 35 monterar de upp sargen och vecka 36 spolas isen. Det kan väl bli några småutrymmen kvar att arbeta med då men det stora hela ska vara klart.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons