Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallen byggs upp igen

Annons

Den nerbrunna byggnaden var fullvärdesförsäkrad, och den bedömning som gjorts vid tekniska kontoret i Malung är att gymnastikhallen bör byggas upp igen. Kommunstyrelsens abetsutskott har fått ta del av dessa planer och ställer sig bakom bedömningen.
Den ende som inte medverkade i beslutet var centerpartisten Pär Kindlund.
När branden inträffade var det många som menade att den inte borde byggas upp igen utan att man nu borde planera för en stor idrottshall. Men efter de diskussioner som nu förts torde inte detta vara aktuellt utan det blir en uppbyggnad av den nerbrunna gymnastikhallen.
Den nerbrunna hallen hade en yta av drygt 80 kvadratmeter och den som nu byggs upp blir dubbelt så stor. Gymnastikhallen hade ett pannrum som inte behövs eftersom man har fjärrvärme i dag. Därför kan man göra en större gymnastikhall, och därmed även avlasta både Jofahallen och hallen vid Västerdalarnas gymnasieskola.
De lärare som finns vid bland annat Blomsterbäckskolan har ställt sig bakom den här lösningen.
Det finns inte utrymme för en stor idrottshall på den aktuella platsen eftersom en sådan skulle behöva större pakeringsutrymmen. En ny stor sporthall skulle kosta minst 25 miljoner kronor att uppföra och till detta finns det i dag inga pengar. Att bygga upp den nya idrottshallen kan man i princip göra på de försäkringspengar som man får.
Allt tyder därmed på att gymnastikhallen vid Blomsterbäcksskolan kommer att byggas upp igen på samma plats som den nerbrunna, men med en större hall.
SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons