Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallarna - en olycksrisk

Annons

- Vi hade en otäck olycka förra säsongen. En innebandyspelare rev upp ett brett och djupt sår i ryggen då han kom med ryggen före mot handbollsmålet som var upphissat mot väggen. Domaren rapporterade händelsen till Dalarnas idrottsförbund och han ifrågasatte om seniorspel skulle tillåtas i hallen på grund av olycksrisken, säger Ann-Louise Eklund, ordförande i Malungs innebandyklubb.

En fullstor innebandyplan ska vara 20 x 40 meter. I Malung finns Blå hallen med en plan på 17 x 35 meter samt Jofahallen som mäter 17 x 36 meter.

Det innebär att spelytan i Malungshallarna är 25 procent för liten. Det blir givetvis trångt och svårt att spela.

Men värre är att det inte finns några utrymmen vid sidan av planerna, det är väggen direkt med ribbstolar, stolpar, balkar, bänkar och annan inredning och utrustning som hänger på väggarna och som spelarna riskerar att slå sig emot om de får en tackling eller tappar balansen.

Malungs innebandyklubb har dispens för att spela sina matcher trots för små planer. Dalarnas innebandyförbunds ordförande Stig Pettersson har nyligen gjort en besiktning av hallarna i Malung.

Han berättade att tills vidare kan förbundet bevilja dispens för de planer som är för små. Men inom något år kan det också bli aktuellt med indragna dispenser om inte hallarna åtgärdas.

- I så fall är det stor risk att vi måste lägga ner seniorverksamheten och enbart driva barn- och ungdomsverksamhet. Vi har inte ekonomi för att åka till Mora och spela hemmamatcherna, säger Ann-Louise Eklund.

Vid sin besiktning kunde Stig Pettersson peka på flera saker som snarast måste åtgärdas i Malungshallarna. Det handlade då om att madrassera alla de saker som finns för nära spelplanen och som utgör stor skaderisk.

Kommunens representanter var också med vid besiktningen. Nu ska innebandyklubben komma med förslag på de åtgärder som är riktigt akuta.

Att bygga om idrottshallarna till fullstora mått är knappast att tänka på, vare sig tekniskt eller ekonomiskt.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons