Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå... Thomas Tyden Dalaforskare som fick Sveriges första professur inriktad mot samverkan.

Annons

Du är ny adjungerad professor i pedagogik med inriktning samspelet mellan vetenskap och praktik. Vad betyder det?

- Mitt forskningsområde är hur man skapar goda mötesplatser mellan forskare och olika yrkesgrupper. Det syftar till gemensam kunskapsutveckling baserad på forskare och yrkesgruppers erfarenheter och kunskaper. Vi får på så sätt bättre nytta av de pengar vi satsar på forskningen.

Hur blir man professor i pedagogik med inriktning samspelet vetenskap och praktik?

- Min vetenskapliga kompetens blev prövad av fem olika professorer . Det gör de genom att titta på vad jag har skrivit och publicerat. Innan det var jag docent i pedagogik vid Uppsala universitet.

Du kommer att arbeta hos Novemus i Örebro. Vad är det?

- Det är en forskninginstitution som är inriktad mot demokratifrågor inom offentlig förvaltning. Novemus är en del av Örebro universitet. Ett syfte med professuren är att utveckla samarbete mellan Örebro universitet och Dalarnas forskningsråd, där jag är verksam sedan lång tid tillbaka.

Vad kommer du att göra nu?

- Framför allt kommer vi att bedriva olika forskningsprojekt. Vi har två projekt under uppsegling; den första handlar om kompetensutveckling inom verkstadsindustrin i Bergslagen. Det andra handlar om hållbar utveckling i Hällefors kommun.

MIRA MICIC

Mer läsning

Annons