Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå... Rolf Gunnarsson, som lämnar ordförandeposten i Svärdsjö intresseförening.

Annons

Varför lämnar du ordförandeposten?

- När jag fick ett påhopp i en anonym insändare i Falu Kuriren nu före valet, så kände jag att nu får det vara nog. Insändaren handlade om Prio-1, och det var en hårt dragen rubrik "Känn er blåsta Svärdsjöbor". Den gick ut på att jag dragit nytta av mitt ordförandeskap som politiker.

- Jag har jobbat med det här sedan 1993, jag har gått på tvären mot moderatledningen i kommunen och påpekat olika fel. Jag har verkligen skiljt på politikerrollen och den som ordförande i Svärdsjö intresseförening.

- Jag känner att jag inte orkar få en kniv i ryggen. Det här är en politisk kniv, och när FK inte tog in ett svar på det där, kändes det som om det blev för många knivhugg i ryggen.

När avgår du?

- Jag har meddelat att jag är kvar men att jag inte orkar verka med någon kraft. Det är inte så dramatiskt, jag sitter kvar i styrelsen på papperet.

Vad är du mest nöjd med under dina år som ordförande?

- Att vi har fått igång en bra verksamhet med en bra styrelse. Att vi har agerat hårt mot kommunen men också haft trivselgrejer, att vi har fått snurr på det här, det är det som är det viktiga.

Vad är du minst nöjd med under dina år som ordförande?

- Anonyma brev och anonyma insändare.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons