Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå...Ingrid Thor FKs Panterombudsman som kritiserat att andliga sånger sänds i radio klockan sex på söndagsmorgnarna - många orkar helt enkelt inte upp så tidigt.

Annons

Har många hört av sig?

- Ja, jag har blivit nerringd. Och det är klart att man ska sända andliga sånger på ett mer passande klockslag än sex på morgonen.

Vad kan man göra?

- Jag har pratat med P 1-chefen Hanna Stjärne och hon kan inte lova någonting, inte ens att sända en repris på kvällen. Men vi ska fortsätta att trycka på.

Hur trivs du med jobbet som tidningens Panterombudsman?

- Jättebra. Att hjälpa till är stimulerande. Just nu ringer folk och diskuterar om höftledsoperationer och andliga sånger.

Du har varit journalist sedan 1940 - vilka är de mest intressanta personerna du mött?

- O, det är många. Jag har till exempel frågat Olof Palme om han var rädd för att bli skjuten. En herre som betytt mycket för mig är Gösta Matsson, redaktionssekreterare på Borlänge Tidning på 50-talet. Han har lärt mig allt jag kan om journalistik.

Vad har du själv för favoriter när det gäller andliga sånger?

- Många psalmer är vackra. Psalm 298 "Gud ditt folk..." älskar jag, den spelades på prinsessan Dianas begravning. Vår egen psalmdiktare J-O Wallin har skapat fantastiska psalmer. Och många läsarsånger tycker jag om. Där har vi en folkskatt.

PER MALMBERG

Mer läsning

Annons