Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå... Henrik Ståhl

Annons

Henrik, du är känd från tv:s barnprogram Bolibompa, Fria Teatern i Högdalen och livestoryn "Henrik en tönt". Vad gör du just nu?

- Åhh! Ligger och drar mej på söndagmiddagen med pirrande nerver inför tv-premiären Bella.

Pirrigt är det alltid.

Hur kändes det att göra tv-teater med "de stora"?

- Fantastiskt! Men jag led av stor rampfeber innan inspelningarna startade. Mina skådiskollegor visade sig vara underbara människor. De tog mig omedelbart till sina hjärtan - och jag dem.

Du spelar ingen vanlig kille i Bella-serien. Vem är du?

- KTH-studenten Kim, som gillar att ta på sig kvinnokläder. Kort sagt en "transa", till synes en vanlig kille, som odramatiskt gillar att gå i tjejkläder. Behöver jag tillägga att hela tv-inspelningen var fantastiskt kul.

Henrik, du har gått spikrakt i din karriär som skådis. Först revy och skolteater på hemmaplan, sen teaterstudier i Stockholm, Fria Teatern, Bolibompa och din egen story "Henrik en tönt" om mobbning. Är den fortfarande aktuell?

- Ja, åtminstone ämnet, jag spelade den nyss i Skellefteå.

I kväll är det tv-premiär för Bella-serien, som visas i SVT 1 under sex måndagar och tar över efter folkkära tv-serien Hem till byn. Tänker du titta?

- Mja, jag blir väl illa tvungen. Jag bänkar mig vid tv:n med goda vännen Klara, lite mat och vin - och tvingar henne att säga: Va bra.

Sen ringer väl mamma och pappa, kanske.

Din närmaste framtid, hur ser den ut?

- Jag repeterar en ny pjäs efter jul, gör flera barnprogram, kort sagt, jag njuter av att få leva och arbeta med min dröm - att stå på scenen.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons