Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

hallå där Sten Fransson Hur känns det inför Jazztinget

Annons

- Allt är förberett. Förra året fick vi hjälp av Falu Jazzklubb, men i år kommer funktionärerna uteslutande från Smedby.

Hur ser intresset ut för årets Jazzting?

- Det är betydligt fler i år som har ringt och frågat. Vi har sålt fler biljetter jämfört med i fjol. Det är de stora banden som drar. Clas Jansson med Good Morning Blues kommer. Vi hörde dem när Falu Jazzklubb firade sitt 29-årsjubileum. Det kostar mycket att få hit dem, men det får det göra tänkte vi. Sedan kommer Sharon Dyall. Hon är känd från tv. Norberg Big Band, som vi känner, före-slog henne. Karl Olandersson ska också spela och nu har han med sig sin ordinarie orkester.

Återkommer band som spelade förra året?

- Swingin' Five spelar i år också, men annars är det bara nya band. Ungefär tio band är bokade och inget har lämnat återbud.

En av scenerna flyter

på Dalälven. Hur kommer det sig?

- Älven är som ett blått band och sluttningen ned mot den är perfekta att sitta i. Så vi bestämde oss för att ha en flytande scen. Vi har fått pengar genom EU och Leader+. Det är en första etapp i utvecklingen av Dala-Husby. När Jazztinget är slut drar vi scenen framför banken, där den ska användas för andra kulturella evenemang.

Ni kommer att sälja dansbiljetter. Varför då?

- Vi vill inte ta något inträde. Alla vill kanske inte dansa och vi vill inte skärma av dansbanan.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons