Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Lars "Kuprik" Bäckman ...

Annons

- Det var en dansk och jag som var lagade husmanskost i en tv-show i Los Angeles. Kanske har dom blandat ihop oss.

Hur länge var du i USA?

- I drygt 15 år. Jag jobbade som kock på olika ställen. Dansken och jag halkade in i den där tv-showen på ett bananskal. Plötsligt slogs tv-kamerorna på, jag var live och fick bara fram ett stönande ljud. Jag var för nervös för att prata. Jag stod där i min kockhatt och grymtade. En kille i Muppshowen såg bandet och sen var den svenske kocken född. Men om jag är förebilden... ingen vet.

Vad gör du just nu?

- Jag reser runt i Sverige och världen och lagar mat live. Jag har mitt kök med mig och lagar inför publik. Det är en kulinarisk show, kan man säga.

Vad gillar folk för mat?

- Det som efterfrågas är fläsk- filén som jag lägger på storgrillen och så wokade grönsaker. Lax går också fint.

Har du någon specialitet?

- Nää, jag lagar det folk vill ha. Fast det jag är tämligen ensam om är att servera en sås till anrättningarna med hjortronsylt i. Det smakar fint.

Vad står närmast på programmet?

- Jag ska laga oxfile till 100 läkare i Falun. Det blir en höjdare...

PER MALMBERG

Mer läsning

Annons