Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där... Kjell Anderstedt

Annons

Varför?

- Jag har blivit erbjuden ett jobb som chef för Radio Stockholm och P4 riks. När de nu slås ihop har jag fått erbjudandet att bli chef, och det kunde jag inte tacka nej till.

När lämnar du Radio Dalarna?

- Jag jobbar fram till den 1 september, då jag ska börja det nya jobbet.

Vad kan du ta med dig för något från Radio Dalarna till Stockholm?

- Vi har utvecklat programutbudet och nyhetsjournalistiken, gått från en analog till digitaliserad radiostation, skaffat en unik mobil teknik och vi når en väldigt stor publik. Det ska jag ta med mig.

- Radio Stockholm har P 4 för lite äldre och P 5 för en lite yngre vuxen publik. P 5 har med tanke på täckningen en för liten publik. Det blir en viktig uppgift att ändra på det. Även om man inte kan göra samma radio i Dalarna och Stockholm kan jag ta med mig erfarenheten av hur man komponerar utbudet i radio.

Hur är det att lämna Radio Dalarna?

- När man får en sådan här utmaning borde man normalt tacka ja direkt. Men det känns svårt att lämna Radio Dalarna. Vi har en otroligt bra personal, väldigt bra stämning och en kanal som låter bra. Jag kommer att sakna alla jobbarkompisar.

Du gjorde en utredning som gick ut på att minska antalet chefer på radion. Men den förkastades. Blir det fler gemensamma P4-program i stället?

- Uppdraget var att spara pengar. Min utredning handlade om att det är bättre att ta bort chefer än att spara på programverksamheten. Problemet, när vi nu ska ha alla chefer kvar, blir att behålla alla medarbetare. Det blir nog tufft. Men jag tror inte att det leder till fler gemensamma program.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons