Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå Där Jan Hällberg.

Annons

Hallå där...

Jan Hällberg.

- Tråkigt! Det är oerhört svårt att veta om och när en film lockar storpublik. Och ekonomin medger inte dubbelbemanning, vi gör så gott vi kan.

Folk som beställt barnvakt, hade busstid att passa eller annan viktig tid förväntade sig information om förseningen. Kö vid kassan, trängsel vid insläpp. Försenad film och sent hem. Varför sade ingen något?

- Vår policy är att informera om projektorerna krånglat eller om andra störningar inträffat, jag kan bara beklaga.

Drygt hundra personer letade sig till någon av Falanbiografens fyra filmer i måndags. Publik i salong två med sena föreställningen på Dag och Natt fick vänta i 20 minuter innan projektorn rullade i gång.

- Vi har inte hört maskinistens version, det kan ha varit maskinfel. Enligt hörsägen har det dessutom i tidningskalendarium strulat till sig med fel filmtid. Återigen - olyckligt.

Hur många arbetar på Falanbiografen?

- Vi är ett gäng på tolv, tretton personer, som går om varandra. Den ena och andra biokvällen går inte att förutsäga. Stockholm programsätter, vi formar lokala arbetsschema. Hoppas att vår biopublik förstår en pressad situation, men givetvis ska och bör vi informera om förseningar.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons