Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

hallå där Evis Engman ...

Annons

- Ja, att jobba med det man gillar, små och stora människor och allt fantastiskt som naturen har att erbjuda är underbart.

Har du ett drömjobb och vad tycker du om utearbete när regnet står som spön i backen?

- Drömjobb, ja kanske, jag står ju inte vid något löpande band. Och regn, tja alla sorts väder går an, bara man har rätt kläder och lust för sin uppgift. Det har jag...

Du har två egna småttingar och en rad andra knytten inom Naturskolans hägn. Barn pratar, barn vill veta. Är det inte krävande att alltid vara på topp?

- Jag vilar mellan passen, läser, förbereder, tänker. Jag har haft förmånen att jobba med Naturskolan under två år och har "barnvanan" från år som förskollärare sedan -90. Jobbet och intresset för barn och natur går hand i hand.

Falu kommun är enda kommun i länet som satsat på Naturskola. Tycker du att fler kommuner borde göra samma satsning?

- Absolut. Eleverna förstår olika naturvetenskapliga sammanhang bättre om teori och praktik vävs samman. Många av skolans ämnen skulle kunna formas om till god utomhuspedagogik.

Vad gör du just nu, under intervjun?

- Äter matsäck med en grupp elever på besök i Söderås i Rättvik, vi tittar på mejeri, mjölkfår och serveras massor av andra naturvetenskapliga upplevelser.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons