Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där... Andriana Olsson

Annons

Är inte Miss world en miss?

- Nej, det tycker jag inte. Det är en upplevelse för livet för tjejerna som är med. Men de får inte ta det på blodigt all-var. Så länge de har fötterna på jorden och tar det med klackspark, så... Jag menar, vi löser inga världsproblem, men det är en kul grej. Själv har jag varit med i både Miss Hawaiian Tropic och Fröken Dalarna.

Är det inte problematiskt att tävla i skönhet?

- Samhället bygger på ut-seendefixering. Själv tycker jag om att se fräsch ut. Men å andra sidan vill jag ju inte att alla ska banta ner sig. Ut-seendefixeringen har ju dåliga sidor, som ätstörningar och anorexi. Vi undviker också att ha med tjejer som har plastikopererat sig.

Så nu raggar du tjejer på stan för att ställa upp i Miss World?

- Ja, deltävlingen är på Harrys i Falun på lördag. Jag går runt på stan och försöker leta efter tjejer som jag tycker är söta och trevliga, de ska vara starka och ha personlighet. Jag kollar mycket på utstrålning och leende. Jag tycker att jag kan vara med och påverka då jag kan välja tjejer som inte ser ut som typiska modeller - alla behöver inte se ut som Claudia Schiffer.

Blir det inte lite väl objektifierat när tjejerna modellar på en nattklubb?

- Vi har ju struntat i badräkts-momentet i Sverige, så jag tycker inte det är objektifierande. Dessutom får varken tjejerna eller juryn dricka alkohol. Och killarna är ju glada.

Du bor i Stockholm nu - saknar du Borlänge?

- Ja, ibland. Jag har ju min trygghet här i Borlänge, och jag längtar ibland efter att få komma ifrån stressen i Stockholm. Jag tror att jag kommer att vilja flytta hit sedan när jag blir äldre och skaffar familj.

MIRA PALOMÄKI

Mer läsning

Annons