Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

Annons

Vad kommer det här att innebära för Dalarnas Tidningar?

- Det är lite svårt att svara på, men jag tror att i dagens medievärld med så många överraskande saker som gratistidningar här och där, internetaktörer och konkurrensutspel kan det vara bra för företaget att dess direktör är placerad mitt i branschen. Man blir ju varse vad som händer på olika håll genom att befinna sig i mitten av ett informationsnätverk.

Vad kommer du att driva som Tidningsutgivarnas ordförande?

- Att möjliggöra för tidningsföretagen att utvecklas som medieföretag. Vi samlar ju in ett innehåll varje dag som vi vill nå ut med i så många kanaler som möjligt. Upphovsrättsfrågorna är ju svåra att jobba igenom där. Och så har vi reklamskatten för tidningar som inte exempelvis tv berörs av.

Kommer du att förändra något i organisationen?

- Tidigare var Tidningsutgivarna mycket brett med en mängd kommittéer - man sysslade lite med mycket. Men under Bengt Brauns (tidigare ordförande) tid har det vaskats fram något färre frågor som man jobbar mer koncentrerat med i styrelsen. Det har varit ett offensivt arbetssätt som jag gärna vill fortsätta med.

Du har ju av vissa beskrivits som gammal och trött inför ordförandevalet...

- Det är väl en typisk grej för 40-talister att de känner sig som ungdomar och jag är inte sämre än andra på den punkten, haha! Sedan så har det ju hänt en del inom företaget senaste året, som att vi startade helgmagasinet Pralin och det är ju inget gammalt och trött över det.

EVALISA WALLIN

Mer läsning

Annons