Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

Annons

Snart är det dags. Hur känns det?

- Att se så många glada barn är helt underbart och alla generationer tillsammans på samma fest är det finaste av allt.

- Stolta föräldrar, finklädda barn, syskon, farfar och farmor, mormor och morfar alla är tillsammans på en julgransplundring som är unik i sitt slag.

Har barnen julfest varje år i parken?

- Sedan många år tillbaka har ABF, LO, det lokala näringslivet i Rättvik och Rättviksparken arrangerat barnens julfest. Allt fler kommer till julgransplundringen som i år inträffar fredagen den 6 januari, trettondagen på eftermiddagen.

- Förr var det vanligt med stora julgransplundringar men nu finns inte många kvar. På Rättviksparken finns utrymme och plats att dansa ringlekar runt granen och de leds av en lekledare och det är levande musik till. Jag gillar förresten själv att dansa.

Vad händer mera under julgransplundringen?

- Det första barnen ser när de kommer in i parken är de små radiostyrda bilarna och då lyser det i barnens ögon. Radiostyrda bilarna kostar en peng, men i övrigt är allt annat gratis... fiskdammen, saft och bullar och när barnen klätt på sig får de godispåsar.

-Det brukar vara fin feststämning på barnens julfest och jag skulle inte vilja vara utan den. Det är verkligen tacksamt att ordna julgransplundring i parken, säger Kerstin.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons