Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

Annons

Varför en påskmässa på tyska?

- Det finns ju en del tyskspråkiga som bor i Falun och dess omgivning. Jag vet att det finns intresse hos dem att höra tyska. Det är något speciell med att be, höra Guds ord och sjunga på sitt eget språk, det ger så mycket.

Vad kommer du att prata om?

- Det handlar om påskbudskapet och Thomas, som kallas tvivlaren. Han nöjer sig inte med att höra berättelsen om, utan han vill själv uppleva livet och det levande. Det tror jag möts av våra egna behov, vi vill inte bara höra hur bra andra har det, utan vi vill själv vara med och uppleva livet, uppståndelsens budskap handlar ju mycket om att leva livet.

Vad står på programmet?

- Det är ju fjärde gången som vi träffas i Stora Kopparbergets kyrka, och då träffas vi en timme innan mässan, tar kyrkkaffet innan och får en stund då vi kan lära känna varandra. En vokalensemble kommer och sjunger, annars är det som en vanlig mässa.

Du säger att det är fjärde gången som det är mässa på tyska, hur kommer det sig?

- Det hänger ihop med mig själv. Jag är tysk och kom hit för två år sedan och tycker att det är kul att sjunga på tyska och läsa bibeln på tyska. Det har blivit fyra mässor, vid påsk och vid jul.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons