Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå... Claes Mankler, 52 år, från Bjursås, s, som fick flest personkryss (totalt 851) av alla i kommunvalet i Falun:

Annons

Kommer du att kräva en rådspost nu med alla väljare i ryggen?

- Jag har inte tagit ställning till något än. Det är mycket i luften med förhandlingar och så. Vad det här betyder för mig vill jag ligga lite lågt med, tills jag talat med Jonny Gahnshag. Men jag är väldigt glad att så många människor kryssat mig. Och väldigt överraskad.

Varför tror du att så många kryssat dig?

- Det här är mitt första val som aktiv politiker, och jag vill gärna sätta mig in i det politiska arbetet. I mitt arbete har jag kommit i kontakt med väldigt många barn och deras föräldrar i frågor om medmänsklighet. Frågor som har bra grogrund i dag. Min ambition är att få in mer av den humanistiska grundsynen i politiken. Jag tror det är viktigt att förändra det politiska klimatet, att det blir mer mänskligt så att inte unga faller ifrån. Det känns som om något i politiken skrämmer i dag.

Är du beredd att ta tunga styrelseuppdrag?

- Ja, visst. Jag stod ju ganska högt upp på listan. Men var jag hamnar i politiken vet jag inte än. Jag har ju jobbat med barn och ungdomar i 15 år som förebyggande polis och föreläsare. Så i skolan känner jag mig hemma. Men även sociala frågor intresserar mig mycket.

Du var tidigare miljöpartist?

- Ja, jag var medlem i miljöpartiet under ett år. Men jag har alltid haft känslor för socialdemokraterna. Där har jag varit med ett par-tre år nu.

Vad gör du annars?

- Jag är frilans och åker främst omkring på skolor och hos föreningar och föreläser.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons