Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå...Catarina Nykvist-Lilliehök redaktör för Landstingets personaltidning Inblick

Annons

Ni har fått utmärkelsen "Sveriges bästa personaltidning". Varför det?

- För att vi försöker göra en tidning som allsidigt belyser landstinget och personalen och på vilka villkor personalen jobbar.

Du är anställd av Landstinget och ska som tidningsredaktör kritiskt granska din egen arbetsgivare. Klarar du av att vara opartisk?

- Ja många gånger innebär opartiskkhet att lyssna på båda sidor och låta alla inblandade komma till tals. Men vi utövar inte kritisk granskning på samma sätt som på er tidning, det beror främst på att vi kommer ut så sällan (åtta nummer per år) och har svårt att vara dagsaktuella.

Vilket reportage är du mest stolt över i årets produktion?

- Vi gjorde ett fyra sidor stort reportage om avdelning 33 där för tidigt födda vårdas. Jag tycker att vi lyckades ge bra insikt om hur personalen jobbar och hur föräldrarna till för tidigt födda barn upplever det. Vi har också skrivit om medicinklinikens problem. Det är ett exempel på den öppna attityd som finns då det inte direkt var smickrande för landstingsledningen.

Hur ska ni fira utmärkelsen?

- Det blir fest med tårta på torsdag. Alla som medarbetar ska vara med, vi har många frilansare och det här är ett lagarbete.

Mer läsning

Annons