Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå, Ann-Christine Wagnås

Annons

Du blir avdelningschef för den nya länsgemensamma sjukvårdsupplysningen. Lämnar du posten som bas för vårdförbundet i Dalarna?

- Ja, den 5 mars slutar jag. Då ska vårdförbundet välja en ny ordförande. Nu är jag anställd på 50 procent av Vårdförbundet och 50 procent som avdelningschef. Men från 6 mars blir det 100 procent avdelningschef. Jag har redan slutat med förhandlingar. Jag sköter medlemsärenden och information.

Hur länge har du varit fackligt aktiv?

- Det har jag varit ända sedan 1977. Jag har varit med i Vårdförbundets styrelse i tio år och varit ordförande i två och ett halvt år.

Vad är dina arbetsuppgifter som avdelningschef?

- Just nu är det väldigt mycket praktiskt. Det är rekrytering av personal, datalösningar, kontor och möbleringar, ja mycket praktiskt arbete.

Dina synpunkter på den nya sjukvårdsupplysningen?

- Vi vill ju höja kvaliteten på rådgivningen. Unikt för Dalarna blir kravet på att sjuksköterskorna ska jobba 50 procent med patienter. Att möta patienterna på riktigt, inte bara via telefonen, tror vi är mycket viktigt för att behålla kompetensen. Rådgivning är ett jätteuppgift. Jag skulle tro att den här verksamheten behöver anställa fler framöver.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons