Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå alla kvinnor!

Annons

Jag är en man som har yrkesarbetat i 21 år och räknar med att ha lika många år kvar till pensionen. Under dessa år har jag tjänat mer än en miljon extra på att vara man.

Så mycket pengar blir 4200 kronor extra per månad, den genomsnittliga löneskillnaden mellan män och kvinnor i Sverige enligt SCB. Personligen har jag lagt dessa extra pengar på finare bilar och på ett antal guldkantade semestrar.

Till den kvinna som avstått alla dessa pengar till mig, vill jag säga tack, och undrar hur du klarat av detta. Du kanske aldrig haft råd med bil eller utlandssemester, för du har förlorat mer än 50000 kronor per år på att inte vara man. Dessa inkomstskillnader mellan män och kvinnor har varit konstanta väldigt länge, så förmodligen kan jag se fram emot ytterligare en miljon kronor innan pensionen, minst!

Kommande pengar ska jag lägga på långa resor till exotiska länder och extra slantar till mina barn. Man vill ju gärna hjälpa till om man kan!

Jag har en undran inför framtiden. Ska vi fortsätta så här? Jag tror att de flesta män har lätt att acceptera detta, historien visar att få avstår privilegier utan kamp. Alla kvinnor, hallå?

KLAS HALLBERG (FI), BORLÄNGE

Mer läsning

Annons