Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll reda på alla era lösa djur!

Annons

Att vara hyresgäst inom Tunabyggen är inte alltid så lätt.

Det undrar jag, en hyresgäst på Karlsgårdsgatan - nej förresten, Kattgårdsgatan borde det heta.

Alla får vi ordningsregler som ska gälla oss hyresgäster - men här är det ju hyresgästerna som bestämmer, inte hyresvärden!

Att det får förekomma så många lösspringande djur i ett bostadsområde har jag aldrig sett maken till. Här springer omkring lösa katter, hundar, marsvin, och så vidare.

De springer omkring och gör sina behov i sandlådor, är inne i trappuppgångar, på uteplatser, och framförallt, de sitter på bilarna. (Katter kan ju även framkalla svåra allergiska besvär, vilket kan resultera i akut andnöd).

Hur kan man som hyresgäst få sätta upp en kattrappa från en balkong på övre våningen ner till markplanför att katterna ska kunna springa upp och ner?

Hyresgäster med uteplatser tar sig allt större friheter att flytta ut mer och mer saker utanför sina staket, och om barnen råkar komma för nära eller om en leksak hamnar på uteplatsen, då ringer hyresgästerna och skäller på föräldrarna. Vet hut! Barnen måste väl få röra sig och leka. Men var?

I stället cyklar vuxna människor omkring, och här åker de med mopeder och ingen hänsyn tages till alla barnen som vill leka där i lekplatsen.

De vuxna ska väl föregå med gott exempel? Har de ingen skam i kroppen? Snart är väl hela gräsmattan sönderkörd. Vilka får betala kalaset? Jo, det är hyresgästerna med högre hyror som följd.

Svar önskas från hyresvärden.

Förbannad hyresgäst

Mer läsning

Annons