Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hall i ett hyreshus

Annons

Det nya förslaget innebär att hallen kommer att hamna i markplanet men också att kostnaden beräknas öka till närmare 5 miljoner kronor, mot tidigare beräknade drygt 4 miljoner kronor.

Mötesplats Malung har ritats i den nordvästra av de fyra u-formade huskroppar som finns i kvarteret Fällen.

En ersättningshall för den nedbrunna Blomsterhallen planerades i den norra "u-benet". Där skulle man då utnyttja de två övre våningarna eftersom kvarterets tvättstuga skulle vara kvar i markplanet.

För att undvika problematiken med hiss är önskemålet att idrottshallen ska vara i markplan. Därför har man nu börjat titta på den södra huslängan.

Här skulle man kunna skapa en något större hallyta, drygt 190 kvadratmeter mot tidigare beräknade 150 kvadratmeter.

Samtidigt skulle bygget bli dyrare på grund av att det i den södra huslängan finns trapphus med bärande väggar, som måste ersättas med andra konstruktioner om huset ska kunna öppnas till en större hall.

Den nya kostnadsberäkningen för hallen pekar mot 4,9 miljoner kronor att jämföra med 4,1 miljoner kronor som man hade räknat med för att göra en idrottshall i den norra längan.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av det nya förslaget och beslutat att barn- och utbildningsnämnden, som i första hand behöver hallen för Blomsterbäckens skola, ska yttra sig över det nya läget för gympahallen.

Tanken med att bygga hallen inne i Mötesplats Malung är att kommunen då är en bit på väg med mötesplatsen, den dag man får råd att ta steget och genomföra hela satsningen med fullstor idrottshall, bibliotek och ungdomsgård.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons