Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halka lockar bilföretag

Annons

- Vi har haft besök av Klaus Demel som är ansvarig för Audis värdsomspännande vinterkörningskurser.

- Demel uppskattade vad han såg. Därför kommer man nu att flyga in specialgrupper för körkurserna, säger Torbjörn Wallin på Idre fjäll.

I det lilla har det under två vinter körts bil på Idresjön. Det första året fanns det en hel del brister, men företaget stannade kvar och i vintras var det idel solsken över isen. Allt fungerade och kurserna gav både jobb och klirr i kassan.

I somras kom det första beviset på vinterns lyckade kurser då Audi Danmark flyttade sin verksamhet från Norge till Idre.

- Häromdagen besökte Klaus Demel Idre och det vi kunde visa upp vad gäller boende och kringaktiviteter fick honom att placera in Idre som en av de orter dit Audi kommer att skicka internationella kunder, säger Torbjörn Wallin.

Det som tidigare fattats på Idre fjäll är en lyxigare boendestandard. Det är nu åtgärdat genom Dähliehyttan och några av de andra husen som byggs i det området.

Likaså har den nya restaurangen i byn gett ett lyft och betytt mycket för valet av Idre. Viktigast av allt är dock de perfekta förhållandena med plogade isbanor och tillgången till rejäla varmgarage.

- För vår del innebär det att grupper på omkring 20 personer kommer att flygas in var tredje dag. Antingen till norska Gardemon eller till Mora. Sedan bussas de upp till Idre fjäll där de kommer att bo, förklarar Torbjörn Wallin.

- Kanske kan det tyckas att det handlar om relativt små grupper, men i det här fallet är det kunder som har råd att betala och som blir väldigt värdefulla för oss, fortsätter Torbjörn Wallin.

Utöver Idre, så kommer Audis vinterkörningskurser att hållas i Nordamerika, Rovaniemi i Finland och i Alperna.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons