Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häleriåtal kopplat till ishallsinbrottet

Annons

En man har nu åtalats i samband med inbrottet i ishallen 14-15 april. Det är en 31-årig man, bosatt i bygdenâ som åtalas för häleri. Den video, värd 500 kronor, som stals upptäcktes i hans ägo dagarna efter inbrottet. I sammanhanget kan nämnas att kostnaden för skadegörelsen som inbrottstjuvarna vållade är mångfaldigt värdet av videon.

Mannen anklagas för att ha förvärvat videon och sålt den vidare trots att han visste att det rörde sig om tjuvgods.

Mannen åtalas sammanlagt på tre punkter. Utöver häleriet gäller anklagelserna också ett ringa narkotikabrott och ett snatteri. Det var när polisen ingrep mot mannen 16 april inbrottet som analys togs och avslöjade att han tagit narkotika. Snatteriet begicks samma dag när han i en Malungsbutik tog rakhyvlar och rakblad till ett värde av 146 kronor.

Mannen har erkänt på samtliga punkter.

Malungsbo ska

psykundersökas

MALUNG/MORA.Mora tingsrätt meddelade under måndagen dom mot den 37-årige man från Malung som i förra veckan var föremål för en två dagar lång tingsförhandling. Åklagaren hade yrkat på rättpsykiatrisk undersökning och som väntat gick tingsrätten på den linjen.

Flera fall av olaga hot, två fall av övergrepp i rättsak, misshandel, och skadegörelse var några punkter på den digra anklagelselistan.

Den rättpsykiatriska undersökningen väntas vara klar om någon månad och därefter kommer undersökningens resultat att tas upp i nya tingsförhandlingar.

Ovanligt

fågelbesök

ÄNGESÅSEN. Bröderna Aron och Kjell Hansson gjorde en ny bekantskap i Ängesåsen, Rörbäcksnäs, under måndagen. En stor fågel kom flygande förbi och det var en häger, veterligen aldrig sedd i området förut.

Mer läsning

Annons