Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktades för mord

Annons

Klockan var strax efter tio i går förmiddag när häktningsförhandlingarna inleddes i Falu tingsrätt. Till sal åtta kallades åklagare, försvar och den 22-åring som är misstänkt för mordet på Jonas Johannesson.

Den misstänkte mannen fördes in i rätten via en sidoingång. Chefsåklagare Christel Anderberg läste upp sin häktningsframställan.

- Jag yrkar på att han ska häktas på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp, sade hon.

Som skäl för häktning uppgav chefsåklagaren att det i annat fall finns en uppenbar risk för att mannen avviker, att han försöker undanröja bevis och fortsätter med brottslig verksamhet. Samtidigt är brottet han misstänks för av så allvarlig karaktär, att det kan ge ett minst två år långt fängelsestraff.

- Jag ber också om rättens tillstånd att ålägga den misstänkte restriktioner i häktet, fortsatte Christel Anderberg.

Försvaret motsatte sig häktning. Genom advokaten Hans Östberg medgav 22-åringen att han deltagit i ett bråk den aktuella kvällen, under vilket han utdelat ett slag och en spark. Att det var Jonas Johannesson som fick motta slaget och sparken kunde han inte säkert säga. Han vet helt enkelt inte vem han slogs med.

- Därför kan han inte ta på sig ansvar för annat än misshandel, menade Hans Östberg.

Efter förhandlingar och överläggningar bakom stängda dörrar meddelade tingsrätten sitt beslut. 22-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. "Sannolika skäl" är den högsta graden av misstanke. "Skäligen misstänkt" är den lägre.

Åtal mot mannen ska vara väckt inom två veckor.

Under tiden fortsätter polisen sitt arbete med att stärka bevisen mot 22-åringen och de övriga personer som man vet deltog i dödsmisshandeln.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons