Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktade tidigare dömda

Annons

31-åringen har tidigare varit dömd till sex års fängelse för grovt rån och även fått ett längre fängelsetraff för grov misshandel. Den ynge av männen har varit dömd för bland annat rån och vapenbrott och gjorde sig i mycket unga år skyldig till flera rån på en vecka. 1998 dömdes mannen till ett år och tre månaders fängelse för rån.

Förutom de två häktade gärningsmännen är ytterligare en man anhållen i sin frånvaro men trots intensiva spaningar de senaste dagarna har han inte kunnat gripas av polisen.

- Vi utesluter heller inte att ytterligare personer kan vara inblandade i bankrånet, säger poliskommissarie Bo Persson som bekräftar att båda fordonen, både den silvergrå Mazdan som återfanns i Stockholm och den mörka BMW:n som hittades i Husom i Lima, är beslagtagna och undergår teknisk undersökning.

- Vi har säkrat en hel del spår men väntar fortfarande på en analys av dessa och ett flertal förhör återstår också att göra hos personer i Lima som lämnat uppgifter som är intressanta i rånutredningen, säger Bo Persson.

De nu båda häktade männen har som vi tidigare avslöjat haft en viss anknytning till Limatrakten, men på vilket sätt vill polisen inte avslöja i dagsläget. Polisutredningen är forfarande inne i ett mycket känsligt läge och det är viktgt att också den tredje mannen som anhållits i sin frånvaro kan gripas.

Hur rånarna lämnade brottsplatsen vet polisen inte heller, men det finns tecken som kan tyda på att rånarna åkte i den silvergrå Mazdan och tog västra sidan av Västerdalälven och att den stulna BMW:n hade placerats ut för att vilseleda polisen i spaningarna.

Enligt uppgift från säker källa lär de nu två häktade männen och den som anhållits i sin frånvaro befunnit sig i Limatrakten redan på tisdagen innan rånet mot banken. Flera vittnesuppgifter styrker detta.

Hur mycket pengar rånarna kommit över är inte känt men enligt uppgift rör det sig inte om något större belopp.

Om bankrånarna blir fällda för det brutala rånet i Lima är minimistraffet fyra års fängelse och maxstraffet tio års fängelse.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons