Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad misstänks för misshandel

Annons

En Malungsbo i 50-årsåldern häktades på söndagen, misstänkt för grov misshandel av sin kvinna. Händelsen inträffade på midsommaraftonen sedan paret varit på restaurangbesök i samhället.

Senare blev det bråk mellan de två och kvinnan misshandlades allvarligt, men inte livshotande. Hon fördes till Mora lasarett, som hon kunde lämna senare under dagen.

Det är inte känt huruvida mannen brukat något tillhygge vid misshandeln. Möjligen kan en sönderslagen stol ha använts.

Mannen greps och anhölls på midsommaraftonen. På söndagen häktades han och tvingas nu sitta i häkte under utredningen.

Åtal mot mannen ska vara väckt inom två veckor.

Berusad körde rätt in i hus

u En kraftigt berusad man greps natten till midsommaraftonen och misstänks för grovt rattfylleri. Med sin bil körde han rätt på ambulansgaraget i Malung och höll så när på att komma genom väggen.

Hur det hela gått till är inte klarlagt. Mannen har med sin bil varit på parkeringen bredvid ambulansgaraget - som för övrigt ligger vägg i vägg med polisstationen i Malung.

Där har den kraftigt berusade mannen tydligen tappat kontrollen över fordonet och åkt över en gräsmatta rätt in i husväggen, som brast.

Då polis kom till platsen var den misstänkte mannen försvunnen, men efter en stund dök han upp bakom knuten. Han hade då gått ett varv runt kvarteret och kom tillbaka till sin bil. Mannen fördes till blodprovstagning. Han var synbarligen berusad, närmast redlös, och inte villig att medverka i något utandningsprov.

Håkan efterträder

Mer läsning

Annons