Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad man får skadestånd

Annons

Den 45-årige hedemorabon satt häktad i en månad. Brottsmisstanken var förberedelse till grovt narkotikabrott och grov varusmuggling. I rätten friades han helt. Nu får mannen skadestånd av staten.

Den 29 augusti år 2001 greps Hedemorabon av polisen. Han var då misstänkt för att vara delaktig i den narkotikaliga som polisen avslöjade. Efter en mycket lång och omfattande polisutredning, som slutade i att männen dömdes till 14, 10 och sex års fängelse för grova narkotikabrott kom 45-åringen att frias helt.

Orsaken till att Hedemorabon greps av polisen var att han, tillsammans med den som dömdes till 14 års fängelse, blev iakttagen av polisen när han var i full färd med att bygga om en bensintank. En bensintank som inte enbart skulle kunna fyllas med bensin.

När 45-åringen greps hade han skrivit ett anställningsavtal med ett företag i södra Sverige.

Men på grund av att han blev anhållen, och så småningom häktad, upphörde avtalet och det flyttbidrag på 11 000 kronor som betalats ut av länsarbetsnämnden måste betalas tillbaka. Sammanlagt får Hedemorabon drygt 36 000 kronor i skadestånd av staten.

Mer läsning

Annons