Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för våldtäkt släppt

Annons

Han greps som misstänkt för en påstådd våldtäkt på en krog i Falun den 25 februari. Efter nästan en månad på häktet har nu den 24-årige mannen släppts efter beslut av Falu tingsrätt.

Det var efter en anmälan från en fem år yngre flicka som den 24-årige mannen från Falun greps vid 22-tiden på kvällen den 25 februari. Enligt polisutredningen hade hon följt med mannen in på restaurangens handikapptoalett och det var där den misstänkta våldtäkten påstods ha ägt rum.

Mannen häktades några dagar senare. Vid häktningsförhandlingen som hölls bakom stängda dörrar vid Falu tingsrätt yrkade 24-åringens försvarare, advokat Per Borgblad, att hans klient skulle försättas på fri fot.

- Han bestrider våldtäkt och det finns inga skäl till att han skulle röja bevis eller försvåra utredningen, sade Per Borgblad.

Men mannen blev häktad.

Polisen har hållit förhör med flickan och andra personer och har gjort en teknisk undersökning på handikapptoaletten som varit avspärrad.

Utredningen fortsätter, men polisen har ännu inte fått några svar på de prover som skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys.

Åklagaren har tid på sig till nästa vecka med att väcka åtal.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons