Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för våld mot tjänsteman

Annons

Den 40-åring som i onsdags morse greps i ett bostadsområde i Mora häktades på fredagen.

Det som då utspelades var att den aktuelle mannen gick till angrepp mot poliserna när patrullen efter larm anlände till platsen. Polisen hade larmats sedan en kvinna ropat på hjälp i trapphuset.

Polismännen tvingades freda sig med batongerna, men de var till sist tvingade att retirera ut på gården.

Förstärkning tillkallades, men innan den hann fram till platsen fortsatte 40-åringen med sina utfall mot polismännen, varför en av dem tvingades avlossa ett varningsskott. När förstärkningen sedan anlände kunde våldsmannen gripas.

Ingen fick några allvarligare skador vid tumultet, däremot är 40-åringen, som tidigare är känd av polisen, nu häktad misstänkt för våld och hot mot tjänsteman samt olaga hot. Åtal ska vara väckt senast den 29 juni.

Likviditetskris för skogsmuseum

Det skriver Stiftelsen Siljansfors skogsmuseum i en inlaga till Mora kommunstyrelse. Problemen har under senare år accentuerats, mycket beroende på minskade kommunala anslag i kombination med ökade kostnader för exempelvis försäkringar, redovisning och förvaltning, heter det i skrivelsen till kommunen. Det budgeterade underskottet för 2004 är 133 000 kronor. Frånräknas avskrivningskostnader blir underskottet 88 000 kronor. Den 1 januari i år var stiftelsens likviditet 215 000 kronor och därav är en likviditetskris att vänta inom något år.

Styrelsen vill med den här skrivelsen tydliggöra behovet av en viljeyttring från stiftaren Mora kommuns sida angående museets framtid.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons