Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håksberg firade förskolans dag

Annons

Ett 50-tal barn och ett tiotal ledare, förskollärare och barnskötare, var med om begivenheterna som kom att pågå under större delen av dagen.

Det hela blev inte desto mindre trevligt av det faktum att förskolans dag sammanföll med att Friluftsfrämjandet avslutade säsongens Skogsmulleskolan i denna del av kommunen.

- Egentligen är det på torsdagen (i dag) som det är förskolans dag, men det passade bättre att ha den redan på onsdagen för det var fler föräldrar som hade möjlighet att vara med då, förklarade förskollärare Marit Källgren, en av de vuxna som var funktionärer under den trevliga dagen.

Programmet inleddes med att barnen fick ta plats på en rejäl traktorkärra och gruppvis göra rundturer på de mindre vägarna i trakten. Dragkraft var en gammal fin veterantraktor av märket International av årsmodell 1962.

Den gamla traktorn tuffade tryggt med ägaren Mats Graaf bakom ratten. De små passagerarna på flaket var stormförtjusta över den annorlunda skjutsen.

Alla satt säkert på de specialbyggda bänkarna och som en extra garant för att ingen skulle råka ramla av fanns även personal från dagiset med på passagerarplats.

En verklig höjdare var utan tvekan kalaset på hamburgare som grillades ute i det gröna under ledning av "mattanten" Tina Hagström som dagen till ära utnämndes till grillmästare. Det behöver kanske inte nämnas att både små och stora mumsade friskt på de varma läckerheterna.

Bland övriga som såg till att barnen hade roligt kan nämnas Jaana Mikkilä som satt uppe i skogen och berättade sagor.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons