Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade inte en aning om att han skulle göra en mångmiljonaffär

Annons

Hushagen ska köpa Maserhallen och bygga ett äventyrsbad. Men styrelsen har inget fått veta. I alla fall inte oppositionens representanter.

Badsatsningen slog ned som en bomb. Vänstern har en ledamot i Hushagens styrelse, som inte visste ett dugg om vad som komma skall. Kommunens bolag Hushagen köper Maserhallen av kommunen, och investerar cirka 80 miljoner. Anläggningen hyrs sedan ut till ett nybildat bolag som ägs av Serco till 91 procent, 9 procent av kommunen.

- Oerhört anmärkningsvärt att en styrelseledamot inte känner till någonting om detta, säger Leif Lindström, vänstern.

Han menar att det är ett exempel på hur demokratin fungerar i Borlänge. En liten krets är informerad. Där dras riktlinjerna upp. Sedan drivs idéerna igenom.

- Det är lika med Ica Maxis etablering.

Nu understryker Lindström att han inte har något emot äventyrsbadet, saken ska analyseras närmare. Det är tillvägagångssättet han reagerar emot. Inte heller moderaternas ledamot i styrelsen för Hushagen har informerats. Detta trots att diskussioner om badet pågått under en längre tid.

Det som hittills officiellt beslutats är en avsiktsförklaring. Under samma dag som badplanerna offentliggjordes var Hushagsledamöterna kallade till information. Alla kunde inte närvara. Styreseordförande Georg Karlsson, s, säger sig ha haft kännedom om upplägget någon vecka. Men inte oppositionen.

Hushagens vd Kenneth Nilsson säger att han känt till planerna en längre tid men inte varit involverad i arbetet. Man kan se det hela som ett uppdrag från bolagets ägare - kommunen:

- Något beslut är inte fattat i vår styrelse, det kommer att tas upp på vanligt sätt.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons