Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gynnar lokal handel

Annons

Även handlarna utanför dagligvaruhandeln har noterat en positiv utveckling, men det stora plustecknet är det ökade samarbetet företagarna emellan som projektet lett till, menar man.

Gruppkänslan och samhörigheten har stärkts, nämns på plussidan i utvärderingen och man räknar med att detta kommer att vara klart märkbart även efter projekttiden.

Nu hoppas man att arbetsgruppen bland de lokala handelsmännen ska behålla gruppen samlad och utbyta tankar och samarbeta även sedan projekttiden går ut vid årsskiftet.

Enda negativa deltaljen i utvärderingen är svårigheten att nå ut med idéerna till skolan, där lärarkåren anser sig ha ett alltför pressat schema för att kunna få plats med projektet inom ramen för sitt arbete.

De projektansvariga bedömer dock att Handla Mera Hemma redan under 2007 kommer att sätta sina spår i undervisningen rörande närsamhället.

Stärka av de positiva erfarenheterna av Handla Mera Hemma finns nu tankar på att stötta biblioteksverksamheten i bygden efter en liknande modell. Projektet, som omfattar Grangärde och Säfsbygden inleddes 1 augusti 2005 och avslutas vid årsskiftet.

Det har drivits av Grangärde Intresseförening (GBI) i samarbete med projekt Småskalig Landbygdsutveckling, länsstyrelsen och Ludvika kommun.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons