Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gympa final för miniorer

Annons

Det var in i det sista lite osäkert om gymnastikledaren Pernilla Johansson skulle kunna vara med i lördags, hon är nämligen höggravid. För säkerhets skull var därför Ingegerd Grenfeldt på plats lite tidigare än vanligt. Hon har i vanliga fall hand om barngruppen med gymnastik för fyra- till sexåringar timmen efteråt.

Ett 20-tal familjer har under terminen gått på gymnastik för de allra minsta. De kommer från Bjursås, Grycksbo, Sågmyra och Falun på lördagsförmiddagarna för att få vara med på familjegymnastiken för barn upp till tre år.

Det handlar om att de små ska lära sig kropps- och rumsuppfattning, vad som är upp och ner, bak och fram - och att de ska bli av med lite spring i benen.

- Amanda tycker det här är jättekul. När vi kommer hit och det är alldeles tomt i salen så springer hon runt runt. När vi sedan kommer hem igen så sover hon gott, säger Amandas mamma Ramona Lindow.

Under terminen som gått har olika teman avverkats som balans, hopp och rulla:

- Vi har samma teman två gånger i rad, för när den första lektionen är slut har kanske någon precis börjat att våga och då börjar vi med det igen nästa gång. Vi har med tiden upptäckt att det funkar bäst så. Barn tycker om att göra samma saker om och om igen, säger Ingegerd.

Eftersom det är avslutning i dag är alla de stationer med som barnen gillat bäst under terminen. Det finns rutschkana, en härlig bubbelmatta, balans- och hoppövningar framdukade till barnen. Gymnastiksalen i Bjursåsskolan sjuder av liv och energi:

- Det här är verkligen jättekul och de små barnen är så gulliga, säger Ingegerd.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons