Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnastiksalen rivs men badet blir kvar?

Annons

-Jag är lite osäker men när kommunen tidigare pratat med bryggeriet så tror jag att det har framkommit att de behöver den del av marken där gymnastiksalen ligger men att simhallsdelen skulle kunna vara kvar. De utredningar som nu ska göras får visa om det är möjligt.

Bengt Andersson berättar att gymnastiksalen en gång byggdes för att användas av skolorna.

Både Östra skolan (numera Parkskolan) och Norra skolan (Björkås) saknade gymnastiksal.

-Men nu har ju båda skolorna egna gymnastikhallar. De kvällsaktiviteter som förekommer i gymnastiksalen i badhuset kanske går att inrymma i andra lokaler, funderar Bengt Andersson.

Skulle det visa sig att Spendrups behöver hela badhustomten så är i alla fall Andersson klar över hur han kommer att ställa sig när frågan behandlas politiskt.

-Är de ett måste för Spendrups att få använda hela fastigheten så får vi godta det och riva undan badhuset.

Beträffande folkparken så tycker Bengt Andersson att det inte är så mycket att diskutera.

-Vill de ha området vid folkparken så ska vi ställa oss positiva. Jag hoppas att vi kan ersätta folkparken med till exempel en utedansbana och eventuellt en scen som kan placeras i närheten av Cassels.

Bengt Andersson är ganska säker på att de planer och tankegångar bryggeriet redovisat i brevet till kommunen kommer att förverkligas.

-Det här har legat i luften ett tag och jag tror att de kommer att bygga ut i Grängesberg, det vore väldigt bra för både samhället och kommunen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons