Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnaster hotar med flytt

Annons

Leksands gymnastikförening, LGF, känner sig förd bakom ljuset. I somras fick klubben fyra veckor på sig att komma med ett besked om köp eller hyra av en tennishall. I början av augusti gav gymnasterna klartecken till köp. Sedan har det varit tyst. Ordförande i gymnastikklubben, Annica Matsson, är besviken.

- Vi jobbar stenhårt för att få till något. Nu handlar det om att vinna eller försvinna.

Med det menar Matsson att gymnastikföreningen hotar med att lägga ned gymnastikverksamheten i Leksand om man inte får tillträde till tennishallen. Då är det bättre att flytta verksamheten till Falun där det finns en riktig hall.

Annica Matsson, som också finns med som utbildningsansvarig i Svenska gymnastikförbundet, understryker att man lagt ned ett jättejobb på att få till budget och sponsorer för ett eventuellt övertagande av en av tennishallarna.

Med 500 medlemmar i föreningen är trycket hårt. Över 100 ungdomar står i kö för att få vara med. Något som är omöjligt i dagsläget. Det är en egen stor hall som saknas. Annica Matsson tycker det är märkligt att tennisklubben dragit på frågan så länge. De måste ha vetat om den skrala ekonomi ett bra tag. När så gymnastikföreningen visar sitt intresse så rinner allt ut i sanden. Märkligt, menar Matsson.

- Vi har en stabil ekonomi, säger Matsson. Det har vi haft alltsedan starten 1971.

Föreningen engagerar massor av ungdomar. Till och med ungdomar från Falun kommer för att träna med den framgångsrika klubben som har landslagsgymnaster i sina led.

Förhandlingarna var nästan i mål. Sedan blev det ingenting av det hela. Annica Matsson och hennes make Lele Matsson fick sedan i december via radion höra att både bowling och golfen var intresserade av tennishallen.

- Vi tar ett samhällsansvar, säger Annica Matsson.

Föreningen tar emot barn från två-årsåldern. Barnen får lära sig rörelse och motorik. Viktiga inslag i väntan på skolstarten. Som det är i dag känner medlemmarna att det är svårt att få föreningen att utvecklas. Om drygt en vecka ska gymnastikföreningen träffa kommunen för vidare diskussioner.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons