Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieelever bjöd på barnteater

Annons

Förskolebarnen och skolbarnen upp till och med klass tre i Älvdalen fick på onsdagen vara med om en kulturell upplevelse utöver det vanliga. Fjorton elever från årskurs två vid S:t Mikaelsskolans Teaterprogram bjöd dem då på en härlig teaterföreställning i Älvdalsskolans aula.

I utbildningen för eleverna på Teaterprogrammet ingår att man ska göra ett sceniskt projekt och dessa elever valde att göra en barnteaterföreställning.

För att få scenvana spelade man upp pjäsen för skolbarn i Mora och nu har man gett sig ut på en miniturné och spelat i Orsa, nu i Älvdalen och senare i Leksand.

Huvudläraren Lena Agnas Spaxes berättar att eleverna själva arbetat fram denna barnpjäs eftersom det inte fanns något färdigt manus för 14 skådespelare.

Pjäsen hette "Trubbel i Fantasilandet" och handlade om att två "vakter" i Fantasilandet stal fantasin från alla barn de råkade på. Naturligtvis slutade pjäsen, som barnpjäser ska, lyckligt när barnen fick tillbaka sin fantasi.

Att döma av barnens skratt och reaktioner i övrigt var pjäsen både spännande, lite skrämmande och rolig. Nagelbitning och skratt avlöste varandra under föreställningens gång.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons