Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymastiksalen dröjer

Annons

NJ Byggs vd, Michael Nyman, uppger att företaget har lagt gymnastiksalens golv till hälften. Nu får byggföretaget göra ett uppehåll och vänta med färdigställandet av golvet.

Företaget som mäter fukten hade under tisdagen genomfört mätningar ytterligare en gång och då konstaterat att det fortfarande är mycket fukt kvar.

- Preliminärt beräknas golvet bli klart vecka 7. Fukt är kvar bitvis i plattan och torktiden är cirka en vecka, säger kommunens fastighetschef Stefan Andersson om ytan mot tillbyggnaden.

- Fuktigheten ligger på 90 procents relativ fuktighet och kommer den ner till 80-85 procent är det bra, säger Andersson.

Fastighetschefen har tidigare sagt till tidningen att NJ Bygg kommer att få stå för en del av kostnaden när det nya golvet läggs in. Hela omläggningen av golvet kommer att kosta runt 550000 kronor och Stefan Andersson uppger nu att för NJ Byggs del handlar det om en summa understigande 100000 kronor.

För skolans del har avsaknaden av gymnastiksal inneburit en förändrad undervisning, förklarar rekor Leif Isaksson:

- Det har naturligtvis varit jobbigt för alla, men det har bara varit att finna sig i.

- Det positiva i all bedrövelse har varit att man hittat nya vägar för undervisningen, säger Isaksson som berättar att det blir någon form av invigning efter sportlovet när gymnasiksalen blir klar.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons