Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllenvåg tillbaka på den politiska arenan i Vansbro

/
  • Anders Gyllenvåg, Vänsterpartiet, satsar på politisk comback och deklarerar att han är redo att axla manteln som kommunalråd i Vansbro.  Foto: Sven Thomsen

Annons

Visserligen har Anders Gyllenvåg haft en plats i kommunfullmäktige de senaste fyra åren för Vänsterpartiet, men han har varit på plats ytterst få gånger.

- Det är så att mitt arbete mer eller mindre omöjliggjort att vara med i det politiska arbetet, berättar Anders Gyllenvåg.

Nu kommer detta att förändras från nyår och Gyllenvåg anser sig få mer tid till politiken.

Det som han nu lyfter fram som ett av de viktigaste skälen till combacken är att han vill hjälpa till och få ordning på kommunens finanser.

- Underlagen för viktiga beslut är alldeles för dåliga och dessutom följs inte beslut upp som de ska, framhåller Gyllenvåg.

Han vill se en bred parlamentarisk överenskommelse om hur framtidens utredningar av olika ska skötas i kommunen.

- Det får inte vara som nu när frågorna ofta får skickas tillbaka för komplettering och det faktiskt händer att ingen vet vad som ska kompletteras, säger Anders Gyllenvåg.

Gyllenvåg vill även se en ordentlig utvärdering av de beslut som fattats av kommunfullmäktige.

- Det är då vi kan se vad som är rätt beslut, vad som behöver göras för att gå vidare, understryker Gyllenvåg.

Att höja kommunalskatten är inget som Gyllenvåg tvekar inför, han tror att väljarna skulle kunna tänka sig att ställa upp på det om de bara får klart för sig vad pengarna ska användas till.

Under onsdagen var han och partikamraterna Thomas Ylvén, Lena Ohlsson och Ragnhild Pohanka ute på arbetsplatsbesök i Vansbro, bland annat besökte de Samhall.

Sven Thomsen
sven.thomsen@dt.se

Mer läsning

Annons