Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gylle en droppe i havet

Annons

Så lade då landstinget ned Gylle vårdcentral. Och vad händer när alla Borlängebor får klart för sig vad det egentligen kommer att innebära för dem? Vem vet!
Nu blir det ännu mindre chans till någon närvård. I förlängningen kan det också vara startskottet för en fortsatt nedläggning av närvården i hela Dalarna.
Det ekonomiska spelet för gallerierna fortsätter. Sparkravet på landstinget säger man är 300 miljoner kronor, och besparingen vid nedläggningen av Gylle vårdcentral är enligt Sören Fogde 13 miljoner kronor.
Vi som motsätter oss denna nedläggning, vet, utan att vara ekonomer, att man bara flyttar kostnaderna. Om man nu skulle lyckas nå en besparing, som maximalt kan bli tre miljoner kronor, snarare mindre, så handlar det om en procent eller mindre av sparkravet.
Man slår alltså sönder närvården och skapar otrygghet och stor oro för speciellt de gamla, för en procent av dessa 300 miljoner.
Hur kan Alf Johansson i 1 majtalet först hylla de tidigare generationernas kämpar och patrioter som byggt detta land och i nästa stund sparka undan benen på de ännu levande gamlingarna som också varit med och kämpat för att bygga upp landet?
Detta är väldigt dåligt tajmat mot oss väljare som ni vill ha med er i valet till EU den 13 juni. Kom ihåg vad majoriteten sa vid förra EU-valet!
Vi som försökt engagera oss mot nedläggningen får en känsla av panik. Ska vi kanske knäppas på näsan av de ansvariga inom landstinget med Alf Johansson och Sören Fogde i spetsen, som vill visa oss vem som bestämmer?
Är detta demokrati?
Och det måste också finnas väl genomtänkta planer innan förändringarna görs, som både är organisatoriskt och ekonomiskt försvarbara mot vårdtagarna (skattebetalarna).
Sedan, Alf Johansson, kultur är nog bra, men vad ska vi ha den till om vi inte får vara friska och krya nog att ta del av densamma? Vårdapparaten måste först och främst fungera för både unga som äldre.
Till slut, vart går ni som bestämmer när ni blir sjuka? Ge oss andra ett tips om det så kommer vi också.

STURE SKÄRSTRÖM

Mer läsning

Annons