Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gussarvsgatan återinvigd

Annons

Hedemoras kommunalråd Gun Drugge höll i invigningsceremonin och klippte traditionsenligt av ett blågult band.

- Vi har en vision att skapa en bygd med framtidstro, det här är en del av det. Vi vill skapa bättre miljöer och därmed bättre livskvalitet, sade Gun Drugge till den lilla skaran åhörare som samlats på den alldeles nya trottoaren.

Ombyggnationen har genomförts främst för att höja säkerheten för oskyddade trafikanter - gående och cyklister - och för handikappade såsom synskadade och rullstolsburna. Bland annat finns en cykel- och gångväg, avskild från gatan. Bänkar har placerats ut och växter har planterats i rabatter efter trottoarerna.

När avspärrningarna tagits bort fylldes gatan snabbt med bilar som ville ta sig upp mot centrum. Enligt beräkningar passerar 11 000 fordon Gussarvsgatan varje dygn.

- Många Hedemorabor tycker att det har varit besvärligt med avstängningen, medan andra knappt har märkt av den. Vi har gjort allt för att korta arbetstiden, och det blev klart snabbare än vad det var tänkt, berättade Gun Drugge.

Ytterligare en etapp av Gussarvsgatan ska byggas om, från Landsgatan till ett hundratal meter nedanför Centrumrondellen. När det arbetet kan inledas är fortfarande oklart.

- Vi har lagt in ansökan om ett nytt statsbidrag och hoppas att vi kan börja nästa år, sade Bernt Lennartsson på serviceförvaltningen.

- Målsättningen är att göra den sista delen i ett svep, sade Gun Drugge.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons