Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnel Söderberg vill sänka kommunalskatten

Annons

Gunnel Söderberg (m) föreslog en skattesänkning med 5 öre per skattekrona i Mora nästa år i samband med tisdagens budgetdebatt i kommunstyrelsen, men fick bara med sig folkpartisten Anders Stikopers på detta förslag. Söderberg och Stikopers reserverade sig mot beslutet.

Det förslag som nu går vidare till kommunfullmäktige innebär en oförändrad kommunalskatt på 22,68 kronor per skattekrona.

En skattesänkning har tidigare aviserats, men inte förrän år 2006, då Mora kommun planerar sänka skatten med 30 öre per skattekrona. När skatten höjdes med 85 öre per skattekrona i fjol, sades att detta var en tillfällig lösning.

Varför ville Gunnel Söderberg sänka skatten med 5 öre redan nästa år och hur mycket skulle detta ha kostat kommunen?

- Det skulle kosta ungefär1,3 miljoner kronor. För det första vill jag visa en trovärdighet att vi verkligen vill sänka skatten. Vi moderater sade att så fort det finns möjlighet skulle vi sänka. Det var vi som lade förslaget om en sänkning med 30 öre år 2006 och nu ser vi att det redan nästa år finns utrymme för en skattesänking. I förslaget till budget står det i att-satserna att vi ska prioritera inflyttning till Mora och då ser jag det här som naturligt att ta alla chanser vi kan att sänka skatten, säger Gunnel Söderberg.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons