Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnel blev hemskickad - och fick sin e-post läst

Annons

Gunnel Mattsson-Frost var en av de anställda som fick arbetsbefrielse. Det beskedet kom 1 oktober i fjol och det var hennes arbetsplats som granskades.

Efter fem veckor var hon tillbaka på jobbet, men det dröjde fyra månader innan hon fick vetskap om vad utredningen gick ut på och att ledniningen stängt data-nätverket för att utreda hanteringen av informationsflödet till omvärlden. Det blev klarlagt i samband med en central förhandling mellan arbetsgivaren och Gunnels fackförbund SIF.

- Jag hade sagt upp mig redan före förhandlingen som egentligen gällde stängningen av arbetsplatsen, säger Gunnel.

TV 4:s program "Kalla Fakta" speglade på torsdagskvällen bland annat det som drabbat Gunnel i Mora och hon säger att programledningen fick vetskap om hennes fall genom att kontakta olika fackförbund.

- Jag har aldrig lämnat ut GMF-Finnveden och har över huvud taget hållit en låg profil under hela det turbulenta läge som förevarit vid Finnvedens Mora-enhet, säger hon till tidningen.

Hon har inte haft anledning att känna någon rädsla för att bli ertappad som illojal.

- Jag har också blivit rentvådd och fått ett beklagande från arbetsgivaren, därtill fått anställningen tillbaka. Men företagets sätt att sköta den här så kallade utredningen ledde till att jag sa upp mig, säger Gunnel som gjorde sin sista arbetsdag på torsdagen. Det är först därefter hon lämnat sina kommentarer.

- Jag har aldrig medvetet e-postat något som skulle skada företaget, men det jag känner så motbjudande är att de personer som mejlat till mig och kan ha blivit utlämnade.

Gunnel Mattsson-Frost tycker det är allvarligt att det inte finns några klara riktlinjer när det gäller datorer på arbetsplatser och ur den synvinkeln anser hon det vara positivt om hon kan bidra till att den frågan ställs på sin spets.

Tommy Boork, Finnveden Sheet Metal Components i Värnamo, kommenterar det inträffade så här via ett telefax.

"Fredagen den 28 september skickades ett internt dokument till en kund med felaktig information som kunde medföra skada för företaget. Händelsen gav Finnveden anledning att utreda frågan om anställda brutit mot lojalitetsplikten som följer av anställningsavtalet. Som ett led i en sådan utredning är det praxis att tillfälligt stänga av de personer som misstänks kan hindra eller försvåra utredningen..."

"...I utredningen har Finnveden följt de regler som dragits upp av arbetsmarknadens parter. Utredningen är avslutad. Personen (Gunnel red:s anm) erbjöds återgå till ordinarie anställning".

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons