Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnel belönas för civilkurage

Annons

MORA. I början av året medverkade Gunnel Mattsson-Frost i tv-programmet Kalla Fakta och berättade att hennes arbetsgivare läst hennes e-post.

Idag får Gunnel ett stipendium av sitt fackförbund SIF för visat civilkurage.

Gunnel var tidigare anställd vid Finnvedens Mora-avdelning som receptionist och koncernledningen misstänkte att hon på något sätt måste vara delaktig i den turbulens som uppstått vid Moraavdelningen. Bland annat gick företagsledningen igenom hennes e-post. Gunnel blev också arbetsbefriad med lön under en period.

Det kom att visa sig att koncernledningens misstankar helt saknade grund. Hon erbjöds fortsatt anställning, men valde att lämna företaget, precis som hennes tre syskon gjort tidigare.

I Kalla Fakta berättade Gunnel vad hon varit utsatt för och säger till tidningen att hon tycker problemet belystes på ett bra sätt i programmet.

- Det här är en viktig grej som ingen har tänkt på, säger Gunnel Mattsson-Frost inför avresan till Stockholm där hon idag, tisdag träder in på SIF:s förbundskansli på Olof Palmes gata och tar emot stipendiet inför förbundsfullmäktige.

Vad ska du då göra med pengarna ?

- De kommer väl till pass eftersom jag blir arbetslös till semestern. Jag har ett sjukvikariat på K J Eriksson fram tills dess.

Det är ingen process med Finnveden på gång?

- Nej, den tiden har jag valt att lämna bakom mig, summerar Mora-kvinnan som kanske skapat ett "lex Gunnel" med sitt agerande i vintras.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons