Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar Morén kom med solsken

Annons

"Hon kommer med solsken till mig, hon kommer med solsken till mig..."

Gunnar Morén, som ersatt Bengan Jansson i Östen med Resten, fanns med på scenen när Lilla Parkskolan på torsdagskvällen, som sista skola i Grängesberg, examensfirade på Cassels.

I solsken.

Om det sen var i tvättad kostym, strykt skjorta och knuten slips, som i visan, som blev något av folkets favorit i årets Melodifestival, ska vi lämna därhän.

Ett är i varje fall säkert; Gunnar Morén hade eleverna i årskurs 1 och 2 samt förskolan med sig när han med fiolen drev upp tempot, samtidigt som Emil Gustavsson och Emilie Josefsson, som kom med bussen för att hälsa på honom, förenades i en enda stor kram. Att publiken jublade torde knappast behöva tilläggas.

Men så var det också extra mycket go i dessa barn, som trimmats av Erik Nordström och som även sjöng "Mitt sommarlov" och "Se dig omkring" på ett alldeles utomordentligt bra sätt.

Därmed hade lillskolans elever och personal fått en så bra start som de någonsin kunde önska på en avslutning, och som stod sig hela programtiden ut. Förutom klassvisa framföranden så glänste Sofia Olsson, åk 4, och Johannes Olsson, Mattias Olsson, åk 6 i "Då lyser en sol" respektive ett rockpotpurri.

Rektor Lena Haneskog, som höll sitt tredje tal under torsdagen, önskade eleverna en skön och stärkande sommar. Och Stefan Drobni, som till hösten byter Lilla Parkskolan mot Björkås, fick blommor och lycka till.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons