Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar Lönnhag

Annons

Gunnar Lönnhag, Kristinehamn, har avlidit 83 år gammal. Han tjänstgjorde större delen av sitt verksamma liv i Götabanken i Hedemora.

Då jag kom till banken som chef 1962 kände jag inte någon i hela Hedemora med omnejd. Gunnar mötte och välkomnade mig ute i bankentrén och från allra första början bemöttes jag av en beundransvärd lojalitet från Gunnars sida. Han såg till att jag på smidigaste sätt lärde känna bankens medarbetare, dess styrelseledamöter och dess kunder.

Gunnar och jag arbetade sida vid sida dagligen under cirka 20 års tid. Vi var med om att införa datorerna och diverse andra förändringar inom bankerna under 1960- och 1970-talen. Gunnar satte sig fort in i förändringar, som måste genomföras enligt nya tiders krav. Dock var han, åtminstone på en punkt, orubbligt konservativ. Han höll alltid fast vid gamla tiders värderingar av hövlighet, artighet, vänlighet och likvärdiga honnörsord, som numera är mer och mer utplånade.

Gunnar uppträdde, utan överdrift, som en av vår tids sista gentlemen. Gunnar Lönnhag fyllde sitt värv i arbetslivet och som vän som ett synnerligen respektabelt föredöme.

MÅ HAN VILA I FRID.

Mer läsning

Annons