Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar Björk ny ordförande för minröjningsbolaget

Annons

Gunnar Björk, tidigare landshövding i Dalarnas län, har valts till ny ordförande i SDG, Scandinavien Demining Group AB, med säte i Säter. Han valdes vid bolagsstämman i veckan.

- Han är ny för oss, han var hit och fick information om verksamheten när han var landshövding. Han har ett brett kontaktnät som blir viktigt för bolaget, kommenterar SDG:s vd Lennart Berglund.

Hittills har nio minröjare typ Scanjack tillverkats.

- Vi levererade fem stycken under 2003 och har levererat två hittills i år. Sedan har vi två egna maskiner som finns Kroatien.

Hittills har nio miljoner kvadratmeter mark minröjts i Kroatien med Sätermaskinerna. 2003 var det bra år för SDG. Bolaget omsatte nästan 90 miljoner kronor, varav 70 miljoner i moderbolaget i Säter och 20 miljoner i dotterbolaget i Kroatien. I Kroatien handlar det om betalning för utförd minröjning.

Enligt Berglund kan det bli aktuellt med minröjning även i andra länder än Kroatien och då genom samarbete med andra bolag. Det kommer även att ske tillverkning av ytterligare minröjare. Styrelsen för SDG består av Gunnar Björk, ordförande, Håkan Gustáv, vice ordförande, Ann-Britt Grünewald, Ulf Wallte, Börje Ahston Pettersson och Lars-Göran Hagström. Ersättare är Anders Proos och Ola Ericson.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons