Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunde nöjd med debuten

Annons

Inte nog med att det var Gunde Svan-premiär. Den lott som ger en biljett till nästa veckas Superchansen, med chans att vinna nio miljoner kronor, var såld i Orsa.

Försnacket till höstpremiären har annars handlat mycket om Bingolottos allt sämre trend. Lottförsäljningen och tittarsiffran har stadigt minskat.

När Gunde Svan fick frågan om han ville bli ny programledare i Bingolotto, trodde han först att de hade ringt fel. Men han sade ja, flyttade till Göteborg med familjen, och började på sedvanligt Gunde Svan-sätt att förbereda sig minutiöst.

Men i torsdags blev han riktigt rejält orolig. Han fick feber, och det var inte bara premiärfrossa.

Sonen Ferry var sjuk i början av veckan. Sedan blev fru Marie sjuk. Och Gunde.

- Det var rejält pirrigt i torsdags och fredags. Men sedan släppte febern och ömheten i kroppen, och sedan har det bara känts bra. Jag var förvånansvärt lite nervös inför sändningen. Jag hade fått tipset från Lasse Kronér: Var dig själv, gör din grej. Det gjorde jag.

Kvällens höjdpunkt?

- Det var nog Elsie i Banken. Hon var skojig och stollig hela tiden. Det här att få känna sig som en jultomte och dela ut grejer en hel kväll var riktigt kul, säger Gunde.

Hur känns det att ha mycket av idrottssveriges framtida ekonomi på dina axlar?

- Jag vet inte hur jag ska säga. Jag hade känt det sämre om jag inte provat. Men det är lite synd att man hela tiden jämför Bingolotto med hur det var i början. Då fanns tre tv-kanaler. Det går inte att jämföra med dagens utbud.

Gunde planerar under hösten att åka ut i landet och peppa Bingolottosäljare.

- Jag vet hur det är därute på fältet, och jag ska försöka hjälpa till med den menatal utvecklingen. Många som i början kanske sålde 300 lotter, kanske säljer 150 nu. Det kan vara svårt att känna sig duktig om man varit med om den nerresan. Men man måste göra det tydligt att förutsättningarna har förändrats, och att det fortfarande är fantastiskt bra att sälja 150 lotter.

För han ser programmet som oerhört viktigt för idrottsföreningar.

- Förr fick föreningarna in pengar på tombola och hembakt bröd. Nu är det Bingolotto som drar in pengar till föreningarna.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons