Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gun Drugge missnöjd med läget

Annons

- Så här kan det inte fortsätta.

Hedemoras kommunalråd Gun Drugge är inte nöjd med polisbevakningen av kommunen. Nu vill hon utreda möjligheten att kommunen tar över polisiära uppgifter.

- I samarbete med Avesta kommun vill vi undersöka om vi får rätt polisresurser i förhållande till befolkningsmängd. Vi vill också titta på vad kommunen skulle kunna åstadkomma om vi fick, för staten sköter inte sitt åtagande. Hon har mött kommuninvånare som berättat om långa väntetider för polisens utryckningar, eller att polisen inte kommer alls.

Senaste kontakten hade hon med personal från kyrkogårdsförvaltningen, som inte fick polishjälp när de akut ringde 112. Personalen skrev ett brev till länspolismästaren och det tänker Gun Drugge också göra.

- Tänk när människor engagerar sig och försöker förhindra brott, då kommer de inte fram till polisen. Invånarna i Hedemora måste få större trygghet.

I september kommer representanter från Hedemoras och Avestas kommunstyrelser att träffas i regionkommittén för att diskutera hur de ska gå vidare. Tjänstemän har fått i uppdrag att ta fram ett underlag till mötet.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons